Veelgestelde vragen

Zijn de meubelen UV -en vorstbestendig?

Veel van onze meubelen zijn 100 % vorstbestendig en 100 % UV-bestendig.  De meubelen met Teak zullen een natuurlijke vergrijzing krijgen.

Is er veel onderhoud nodig aan de meubelen?

Het meubilair bestaat uit kwaliteitsvol metaal, nl. gepoedercoat aluminium.  Deze kunnen gemakkelijk gereinigd worden met water en zachte zeep.

De kussens zijn categorie A, B of C.

Cat B en C zijn outdoor bestendig. U kan de kussens behandelen met de Jardinico Protector waardoor vlekken minder kans krijgen om in te trekken. Gewone huishoudelijke vlekken kunnen met water en een zachte zeep goed verwijderd worden.

Voor de reining van vlekken raden we een Jardinico Cleaner aan.

De kussen zijn voorzien van Dry Foam en laten het water dat intrekt aan de onderzijde door.

We geven sowieso de raad aan om alles , net als de textiele doeken van de overkappingen, na een regenbui zo snel mogelijk en goed te laten drogen om schimmelvorming te voorkomen.

Ik wil graag zoveel mogelijk licht in huis. Welke overkapping kan mij dit geven?

Voor een maximale lichtinval kiest u best voor een overkapping met een glazen dak. Bij een terras of plaats die gericht is op de zuiderkant en dus veel zon krijgt, kan dit gecombineerd worden met een zonwering. Op deze manier blijft het koel in uw huis en op uw terras. Wanneer u geen voorstander bent van glas, kunt u ook kiezen voor een PergoTex II met een PVC doek. Deze overkapping heeft als groot voordeel dat u zelf kiest wanneer u het doek in- of uitschuift. In de winter, begin voorjaar en laat najaar kan u het doek openschuiven en zo genieten van de openlucht en maximaal licht. Bij felle zon of regen sluit u dit weer. U heeft de keuze, zo gemakkelijk is het!

Door de optie van het lichtdoorlatend doek heeft u een maximale lichtinval en bent u toch beschut tegen zon en regen. Ideaal toch?

 

 

 

Men spreekt van een ‘doek’ bij de openschuifbare terrasoverkapping PergoTex II? Wat kan ik mij daarbij voorstellen?

Mensen hebben vaak een verkeerd beeld als ze het woord ‘doek’ horen. Men moet inderdaad een onderscheid maken tussen een textiele doek en een PVC doek. Een textiele doek is waterafstotend, niet waterdicht. Indien water gericht kan aflopen en het doek kan goed drogen is hier geen probleem. Uiteraard zal een nat ingerold textieldoek gaan schimmelen en dit wilt u ten allen tijde vermijden. Wordt u doek toch nat en moet u het inschuiven, schuif het zo snel het kan weer uit en laat het drogen.

Een PVC doek daarentegen kan veel meer verdragen en is niet zomaar een ‘doek’.. Het PVC doek van de PergoTex II is 100 % waterdicht en mag openblijven bij regen. Ook geeft het doek 100 % schaduw. Zelfs het lichtdoorlatend doek van de PergoTex II is 100 % waterdicht en geeft evenveel schaduw! Het doek kan een windkracht aan tot 6 op de schaal van Beaufort. Kom kijken en u zal aangenaam verrast zijn!

Mijn huis wijkt af en dus is maatwerk nodig. Kan dat bij jullie?

Op ons gesprek, dan kan hier bij ons, of dat kan bij uw thuis, kunnen we kijken naar de woning en wat hier zou kunnen. Samen met uw wensen werken we een overkapping uit. Alles wordt steeds opgemeten en op basis hiervan wordt de overkapping gemaakt. Geen standaardmaten en geen keuze uit 3 kleuren, maar de overkapping die past bij jou en je woning. Met de min-punten aan de woning proberen we creatief om te gaan.

Op deze manier is je overkapping altijd uniek!

Wil je het nog unieker maken? Je kan ook kiezen voor een houten wand of een gedeelte in hout. Wij kunnen ook zorgen voor een nieuwe terrasvloer, in hout of tegels.

Nog meer ideeën?! Wij werken ze graag samen met je uit!

Hebben jullie een showroom?

Nee, wij hebben geen showroom, wel een showtuin. Alle modellen staan in onze ruime tuin in gebruik. Zo heeft u een perfect beeld van hoe de overkappingen eruit zien als ze werkelijk buiten staan. U kan hier ook meubelen van Jardinco terugvinden en uittesten. Er staan ook verschillende soorten bloembakken en tuindecoratie. Om u alle tijd te kunnen geven, vragen we voor een belletje op voorhand. U kan ook een vaste afspraak maken. Zo weet u zeker dat we aanwezig zijn en alle tijd voor u kunnen vrijmaken. U koopt tenslotte niet elk jaar een overkapping.

Wat is jullie werkwijze?

Wij werken graag met een persoonlijke aanpak. Dat wil zeggen dat we graag geheel vrijblijvend langskomen om te kijken wat uw wensen zijn. Ook hebben we dan een beter idee waar uw overkapping zal komen, of dit mogelijk is en waar we op moeten letten (bestaande regenafvoeren, haalbare hoogte, bevestiging van de staanders,…) We werken voor u gratis een offerte uit. Alle onderbouwelementen (glazen schuifwanden, verticale zonwering,…) zullen erbij staan zodat u steeds een idee heeft wat elk onderdeel kan kosten. We raden u ook aan om zeker tot bij ons te komen. Alleen dan heeft u een goed beeld van wat u wilt kopen. We helpen u graag bij de keuze van (doek)kleuren en materialen.

Indien u wenst te bestellen, wordt alles zeer exact nagemeten en overlopen we u wensen nogmaals. We houden u van elke stap op de hoogte (leverdatum, eventuele voorbereidende werken, datum van plaatsing,…).

Waarom zou ik kiezen voor een glazen dak? Polycarbonaat is goedkoper.

Inderdaad, polycarbonaat (PC) is goedkoper. Wij werken enkel met glas omdat de voordelen veel groter zijn. Zo is glas duurzaam en recycleerbaar. Glas is helder en volledig doorkijkbaar. Polycarbonaat is veel minder doorkijkbaar en kan gaan kraken bij het uitzetten door de warmte. Ook het geluid van regen wordt erg versterkt op een polycarbonaatplaat. Glas is makkelijker te reinigen. U kan zich op het glas begeven om dit te reinigen. Dit kan niet bij PC. Bij de aankoop geven we u tips mee voor het onderhoud. Een ‘goedkope’ plaat met kanalen kan condens geven. Kiest u voor een kwaliteitsvolle, doorkijkbare en massieve polycarbonaatplaat is deze zelfs nog duurder dan glas en helaas nog steeds niet krasbestendig.

Onze overkappingen zijn voorzien op het dragen van glas en kunnen tegen ons Noord/West-Europees klimaat. We werken met een vaste leverancier waardoor we de kosten van het glas zo laag mogelijk kunnen houden. Glas is inderdaad duurder dan polycarbonaat maar veel duurzamer.

Ik wil graag een overkapping die lang meegaat maar ik heb maar een beperkt budget.

Er is veel onderzoek gedaan door onze fabrikant naar de perfecte overkapping die weer, wind en zon kan weerstaan. Onze fabrikant staat voor de beste kwaliteit, design en een sublieme afwerking. U zal nergens bouten en schroeven zien, alles is perfect op elkaar afgestemd. In het fabriek wordt ook al zoveel mogelijk voorgemonteerd waardoor u een mooie afwerking mag verwachten. Een degelijke en mooie overkapping is inderdaad een investering. U zal er echter ook jaren plezier van hebben. Het mooie aan onze overkappingen is dat ze perfect nadien uitbreidbaar zijn. Laat uw budget het toe dat u na  x aantal jaar graag glazen schuifwanden wenst, dan kan dit perfect bijgezet worden, net als verticale zonwering of vaste glazen wanden!

Heb je nog een andere vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op!